garpenblogg

Alla inlägg under september 2014

Av Maria - 19 september 2014 09:11

Leker en stund på tomten - söta tillsammans och nästan exakt lika gamla <3

Imorse frågade Alexander om han inte kunde få ett husdjur- en något märklig fråga i vår familj kanske :) följdfrågorna påvisade att dels gills inte hundar- för dom är familj- och dessutom sitter ett äkta husdjur i bur
Där ser man :)

Av Maria - 18 september 2014 17:03

Eller mest Rex & råttan Vera, toksnäll kille den där Rex <3

Av Maria - 18 september 2014 16:28

Av Maria - 17 september 2014 16:24

Är just nu innerligt trött på den väldigt märkliga tävling som heter något i stil med "vem kan bli Sveriges seriösaste uppfödare"
Tävlingen går i korthet ut på att den uppfödare som skrotat flest hundar vinner. Gärna skall de dömmas ut redan före de uppnår könsmognad. Allt detta då alternativet vore oerhört oseriöst (dvs att avvakta tills hunden till att börja med hunnit växa klart) självklart uppnås poäng enbart om hundens avelsframtid avslutas offentligt! Att enbart nöja sig med att konstatera det hela för sig själv är visst på tok för trist.

Uppfödare som aldrig bett om att deltaga i detta dras in utan hänsyn, och deras kombinationer nagelfars och alltid nås samma slutsats: oerhört oseriös kombination och syftet till att göra denna oseriösa kombination är även det ett oseriöst sådant (läs: pengar eller framgång i utbyte mot  hälsan/mentaliteten eller exteriören)
Genom detta uppnår man tydligen det önskade resultatet som i denna tävling betyder att man inte föder upp någon hund som blir sjuk/dum/ful. Och då utsätter man således ingen valpköpare för detta hemska att bli husse/matte till en sjuk/dum/ful vovve.

(Att detta innebär att man aldrig blir uppfödare eftersom ingen hund duger är något som tycks vara en parentes i sammanhanget. )

Ett av många problem som jag ser det, är att syftet är tokigt redan från start. Tävlingen borde gå ut på att bli den BÄSTA/E uppfödaren, vad det nu innebär i praktiken för var och en av oss, man bara kan bli. Vägen dit ser olika ut för oss alla, men en sak är säker, den kommer omfatta även individer som är/blir sjuka/dumma/fula! Dessa individer kommer vara lika älskade (om inte ofta tom mer) av sina ägare och det är HUR du som uppfödare tacklar detta som kommer avgöra hur Bra du är på att vara just hunduppfödare. 
Att vara uppfödare till friska och framgångsrika hundar är nämligen en väldigt enkel match - motsatsen däremot kräver en del. 

I en enkel värld skulle alla valpar som föds vara just det, friska, fina & sedermera även framgångsrika och de skulle förstås ha föräldrar som är lika fläckfria :) för att inte tala om att hel och halvsyskon till föräldrarna måste minst vara ua på det mesta, tidigare avkomma skall även de vara klanderfritt tjusiga på pappret,,, 

och på detta sätt fortsätter det och ibland undrar man om det ens finns något stopp? Finns det en gräns för hur seriös en människa ens kan vara? 


Som tur är så är kunderna, dvs valpspekulanterna i detta fallet, så oerhört mycket klokare än dessa "internetuppfödare" Valpspekulanterna har en sansad och realistisk bild av vad de kan förvänta sig av en helt vanlig, men alldeles underbar, liten hundvalp. De har oxå en rimlig uppfattning om vad de kan förvänta sig av en helt vanlig människa som råkar ha hunduppfödning som hobby, och bäst av allt: när man som uppfödare berättar om kullen, om föräldradjuren och de nära släktingar som man har kunskap om så förstår dom faktiskt. Dom förstår att det inte är realistiskt att alla alltid är ua på allt, de är faktiskt tom tacksamma över att få all denna info- jag gissar att det är ett av många skäl till att de valt att köpa just en renrasig valp :) och dom kommer älska denna lilla valp alldeles galet mycket- oavsett - och vi får äran att följa med på resan, ibland på avstånd och ibland tätt tätt intill <3 

och det är då jag återigen inser varför vi lägger ner all denna tid på vad vi anser vara världens bästa hobby! 


(självklart raljerar jag något när jag skriver sjuk/dum/ful, det förstår ni säkert, i ful kan världens sötaste vovve med bettfel ingå, eller en rastypisk hund som kanske är något högre än önskvärt i rasstandarden osv)


                           


Av Maria - 17 september 2014 06:23

Tjejerna far runt i Solvalla skogen och äter hästbajs, ignorerar mina ilskna uppmaningar att ge f*n i det - som så ofta när jag pratar i telefonen eller som nu, lyssnar på en podcast så försämras deras hörsel :)
Ju intressantare ljudet är i mina öron desto mer olydiga blir dom - idag lyssnade jag på en intervju med författaren James Frey- kan varmt rekommenderas (varvet international) han hade en bild på sin fb sida som passade extra bra att dela med sig av idag :)

Av Maria - 14 september 2014 07:40

De fick, trots två nollor, ihop ett tredjepris! Helhetsintrycket blev hela 9.5p (av tio möjliga) och det är ju det som genomsyrat Agneta & Josefs relation från dag 1, glädjen & samarbetet- kärleken dem emellan <3
Grattis! Vi är så himla glada för er, alltid alltid <3
På bilden sitter LP1, LPII, RLD N, RLD F, RLD A, RLD M Garpenborg's Gregorious "Josef" med sin extra matte Marianne

Av Maria - 13 september 2014 08:21

Ska hänga med oss idag - upptäckte, lite till min förvåning, att jag saknat dem :) nuförtiden träffar jag dem inte dagligen då vår firma, barkyhundrastning, går så pass bra att det sällan finns plats för oss att ta med egna hundar på lunchrastningarna så som vi gjorde tidigare. Alltså med åtta Staffar hemma (om än tillfälligt!) så borde man kanske få nog? Nå, 12st lär fylla mitt behov för idag <3
Have fun Lady DI & Sofie! Och grattis på födelsedagen Sofie <3

Av Maria - 13 september 2014 06:56

Han passar här på banan, borde ha sulky efter honom :)

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards