garpenblogg

Alla inlägg under augusti 2012

Av Maria - 20 augusti 2012 14:30

på morgonenspromenix, från vänster: Irma, Vera, Yoyo & Kalle

 

och så en liten meningslös filmsnutt där dom bara far runt lite :-)


 

Av Maria - 17 augusti 2012 14:35

så kom både jag & Marianne överens om att gårdagskvällen skulle ägnas åt att städa på var sitt håll, för att undvika att fastna framför något program som berör så störtgråten tar över så att säga. Sagt och gjort.

MEN när jag städat färdigt och ändå inte kände mig redo för sängen så zappade jag fram ett program som jag tänkte borde vara säkert, och det var det oxå :-)

Någon slags detektiver i england, specialiserade på att finna stulna eller bortsprungna djur.

Nå, en undulatstöld var fallet för dagen, inte vilka undulater som helst, dyyra avelsundulater,,, Men ack, spåret kallnade och detektiven beslöt sig för att:

 


Av Maria - 17 augusti 2012 10:34

dags för hundpromenad och för att klara att gå i dessa galet hundtäta område behöver man dessvärre en sådan här bestämde jag mig för :-) Jag menar inte att jag ämnar spruta detta i fejan på första bästa tax vi möter, men däremot om den där läbbiga varulven som kommit farandes lös och attackerat Rex TVÅ gånger senaste veckorna skulle flyga på mina tjejer så är det bra att vara förberedd, sådetså


 

himmel- läser på deras hemsida att sprayen har desinficerande egenskaper ifall blodvite redan uppstått! Ser oxå att jag har en gammal modell,,,,på den nya skall man bara kunna få in fingret åt rätt håll, dvs undvika att spraya sig själv i ansiktet. Åh, ja med tanke på min egen mkt begränsade erfarenhet av liknande saker så hade det kanske varit bra om jag haft nya versionen,,,, Nå förhoppninsgvis kommer den ligga kvar orörd i fickan for ever

Av Maria - 17 augusti 2012 09:08

och jag kan lova att det inte beror på att jag bonat golvet inte,,,, näe då det igår kom monsunskurar, och eftersom jag satt med en text till staffetten där manusstoppet passerat med ett par dagar så hade jag inte hjärnan med mig. Jag VET ju att man måste ner till källaren när det regnar sådär,,,men men som sagt,,,HD-frågan kan få vem som helst att glömma bort andra väsentligheter

Hur som- här lite bilder från gårdagen

 

   

Av Maria - 16 augusti 2012 15:05

Två fruktansvärda dagar har passerat, kan låta starkt, men för er som vill & orkar läsa så bifogar vi denna länk som går till Elin Liljas blogg, innehavare av kennel MinStaff.

Elin är vår valpköpare, men hon är samtidigt så galet mycket mer förstås. Hon är den mest ambitiösa tjej man kan tänka sig och med en enorm kärlek till hundar och staffar i synnerhet. När hon köpte sin första staff från oss 2006 och berättade om sina planer så förstod vi redan då att hon hade någonting alldeles extra. Vi har haft förmånen att få följa henne från de första stegen som instruktör till ett allt mer avancerat eget tävlande, alla dessa utbildningar hon gått längs vägen och hennes aldrig sinande intresse för allt som rör hund! Ödmjuk och vetgirig, kunnig och ambitiös som få.

När hon nu stod inför att ta sin första kull så fanns det ingen vi mer önskade lycka än henne (inte ens oss själva) och allt gick så bra, så underbara valpar, en sådan glimrande framtid i sikte.


och så PANG.

En ögonlysning som många nog tycker antingen kan anstå till 1-2års ålder, eller i alla fall inte något man direkt oroar sig inför, ett UA resultat räknar man ju nästan med, blev i detta fallet den värsta mardröm man kan tänka sig, Två valpar med allvarlig ögonsjukdom, som redan nu som knappa 8v har rejält nedsatt syn. (Ögonsjukdomen heter PHTVL/PHPV för er som vill läsa mera gå gärna in på antingen klubben eller SKKs hemsida)


Att behöva avliva 2st älskade 8veckors valpar är något jag personligen efter runt 40 kullar inte behövt ställas inför. Att behöva ringa upp 2st glatt ovetandes blivande hundägare och berätta att just deras lilla klimp ej längre finns får mig att gråta bara att skriva om.


Min största önskan nu är att Elin ska slippa obetänksamma kommentarer, människor som förstås själva anser att dom skulle gjort si eller så istället. Åh vad oxå jag hoppas att alla bara kunde förstå att i avel (eller i livet i övrigt heller för den delen) finns ingen möjlighet att backa bandet och "göra om och göra rätt"

Man gör sitt val av tik, sitt val av hane, samt av valpköpare- sedan kan man inget annat än hoppas.

Vi gör alla så gott vi kan, och även då kan vi drabbas.


Elin, vi tänker på dig- stor kram från oss!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

En högst personlig tanke och åsikt är att när vi nu har en ras som överlag har oerhört friska ögon så finns det för mig ingen godtagbar anledning att avla på hundar med ärftliga ögondiagnoser. Ögonlys era avelsdjur och dess avkomma (i den mån det går) och låt oss gemensamt värna om rasens fina ögonstatus! 


ett par generationsbilder som ju faktiskt illustrerar vad det hela handlar om,,,

(hoppsan, ser nu de rosa foppatofflorna, verkligen en klassig bakgrund,,,tur att hundarna är desto finare :-)


 

Här ett par underbara tjejer, Elin med en liten Myra

   

Nedan Vera med ett av alla sina barnbarn, Decibel

 


och sedan en underbart söt Myra sekunden innan hon,,,

 

,,,bestämmer sig för att yla som en varg :-)

 


Elin med sin fina Nosa med både lydnadsdiplom samt SM deltagande mm i kappsäcken

 

Dessa är från Elin & Myras första möte   

   


och här ser ni en Myra som bestämt skäller på sin mormor, ja det behövdes säkert :-)

       

Av Maria - 16 augusti 2012 12:19

Garpenborg's Överman "Benji" och Garpenborg's Idyll "Qlura" - fotografen är matte Micha, merci säger vi :-)

 


sedan kunde jag inte låta bli att slänga in ett par bilder på Qlura som valp! Här smakar hon på snö för första gången i livet

   

och här är hon bara söt helt enkelt :-)

   

Av Maria - 15 augusti 2012 15:15

ligger här och poserar tjusigt i gräset :-) Aliz är  mamma till vår K kull och hon var en härlig tik att ha hemma, väluppfostrad- vilket kanske inte är vad man alla gånger kan anklaga våra egna för att vara :-) Dock hade hon ju galet mycket energi, hon blev liksom aldrig trött av fysisk aktivitet,,, Men nu fick vi se filmer på hur hon snabb som en vessla far över agilityhinder så det kanske var det vi borde satt upp på tomten :-)
Tack till matte Dorthe för alla fina bilder!
 

   Garpenborg's Agata "ALIZ"   

Av Maria - 15 augusti 2012 11:21

den här fina Flisan är hemma hos oss på besök, faktum är att hon iof åker hem alldeles snart, men det har varit en härlig bekantskap, tycker både vi och Rex :-) Ljuv musik uppstod direkt mellan de tu och nu håller vi tummarna för att det resulterar i valpar. Underbart trevlig tik som har varit en ängel att ha här


 

Elielunds Fame   

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards