garpenblogg

Direktlänk till inlägg 31 december 2010

2010 Nyårsbrev 2011

Av Maria - 31 december 2010 16:38

Julen är förbi, och året är snart slut. Över hela landet, från Piteå i norr till Ystad i söder, springer det omkring små Garpenborgare i denna kalla och snöiga vinter.


I år har 3 kullar sett dagens ljus. I F-kullen fick Ärtan 1 valp, Garpenborg’s Fourmi, som bor hos Elin på kennel Minstaff i Borås.  I G-kullen, blev Ärtans kullsyster Ärbara Tösen, mamma till 5 livliga små valpar.  H-kullen blev 3 st. Föräldrarna är Garpenborg’s Ylle och vår egen Rex. Rex har för övrigt blivit far till en kull hos Kennel Kedistos i Norge. Totalt i Garpenborg’s kennel har det tom 2010 fötts 111 små staffevalpar som gett glädje åt oss som uppfödare, och inte minst åt ägarna som familjemedlemmar.


 Även vår egen familj har utökats under året. Alexander föddes den 26 april, och är nu vid 8 månader en väldigt hundvan liten pojke som charmar de flesta han möter.


I år har väldigt många tävlat. Några för allra första gången, andra är betydligt mer rutinerade. Det har blivit många framskjutna placeringar. Garpenborg’s Ånna har tagit 2 cert på utställning i år. Bara ett kvar…  Garpenborg’s ZsaZsa har tagit ett 1:pris i lydnadsklass 1. Garpenborg’s Zelma har erhållit titeln LP1, Garpenborg’s Wanessa även hon ett 1: pris i lydnadsklass 1. Garpendotter godkänd i anlagsklass viltspår. Dessutom har många mentalbeskrivningar utförts. Vår egen Garpenborg’s Yoyo kan numera titulera sig: Svensk vinnare 2010 (SE-V 10), samt Finsk utställningschampion (Fin UCH). (Behöver jag nämna hur stolt jag är över henne och min egen Maria som nästan alltid måste visa henne. Tack Älskling!) Jag har säkert missat någon, men poängen är att oavsett resultat och placering är att vi är mycket glada för alla ambitiösa valpköpare som tävlar med och beskriver sina hundar. Jag vill också passa på att nämna den trevliga stämningen det är varje gång vi ses på en utställning. Alla är glada och vetgiriga samt hejar på varandra. Det är som en liten familj…


Vi är mycket stolta över de små underverk vi varit med att skapa. Det är många timmars funderande, diskuterande och planerande som leder fram till en parning. Därtill kommer oftast en resa, (ibland långt bort),   som förhoppningsvis leder till 8 veckor med inte bara kelande med små valpar. Små små underverk som blir någons älskade familjemedlem. Det är en mycket speciell känsla som är svår att beskriva.


En annan sak som är svår, är när man förlorar sin vän. Ena dagen är allt jättebra, och nästa finns den inte mer. Det här året har 6 familjer mist en medlem: Garpenborg’s Conrad ”Conrad”, Garpenborg’s Tindra ”Julia”, Garpenborg’s Mango ”Mango”, Garpenborg’s Orlando ”Charlie”, Garpenborg’s Rustubus ”Buster“.  Vi kommer aldrig att glömma er!


Värt att nämna är att det finns möjlighet att bidra till forskningen om genetiskt arv för Epilepsi i Finland, samt ärftligheten i Demodex hos Statens Lantbruks Universitet i Uppsala. Om tillräckligt många hjälper till kan vi kanske identifiera de gener som styr uppkomsten av dessa sjukdomar. Garpenborgare som skickat in blodprov är Vera, Yoyo, Alfons & Tösen till Finland, och Garpenborg’s Unicornico "Alfons" och Garpenborg’s Ärbara Tösen för Demodex hos SLU. Kontakta oss för information om hur du gör om du vill hjälpa till.


För 2011 väntar nya utmaningar. Maria har startat ett eget företag. Ullas hunddagis är beläget i Pampas marina. Det kommer säkerligen kräva en del tid. Jag själv firar 10 år med min firma. I-kullen är planerad till månadsskiftet januari-februari. Ett stort äventyr blir WDS 2011 i Paris i juli. Vi hoppas på hjälp med barnen så dom slipper 250 mil enkel resa i bil… Under året hoppas vi dessutom att vi får träffa både nya och många av våra gamla valpköpare!


Till sist vill jag och Maria önska er alla ett riktigt gott nytt 2011

   

        

 
 
Diana

Diana

31 december 2010 16:54

Gott nytt år på er.....
Ni är bäst !!!
Kram

http://www.ulladhunddagis.se

 
Ingen bild

Karen & Ara & familjen

31 december 2010 17:02

Ett gott nyttår till alla Garpenborgare från en kall och vit Ystad. Vi hoppas att få möjlighet att träffa så många som möjligt under kommande året.

 
Ingen bild

Ulrika & Äbbe

31 december 2010 19:26

Ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar vi eder kennel Garpenborg. Blir alldeles rörd när jag tänker på hur många år vi känt varandra och vilka underbara hundar jag har fått möljlighet att ha hos mig. GOTT NYTT ÅR Önskar ÄBBE med familj:)

Maria

1 januari 2011 10:26

Hej där Madame Ulstrup,
ja det är allt några finingar som du haft hos dig. Ikaros, Wotan, Wita & Äbbe! Vi hoppas på att en tik hittar hem till er vid tillfälle så att du kanske sedemera blir en uppfödarkollega - som du ju tänkt ett tag på
Vet du, gamle Mango har gått bort :-( Ett långt lyckligt liv, men det känns ändå tungt
I alla fall: vi önskar er ett toppen 2011!!!!
KRAM

 
Marianne

Marianne

31 december 2010 19:30

Ett fantastiskt Gott Nytt År till er också!
Håller med Diana - ni är bäst! Men det vet ni ju ;-)

kram till er alla

http://winniehurst.bloggagratis.se

Maria

1 januari 2011 09:46

Åh Marianne, vi önskar dig ett toppenår. Att det ska bli bättre än 2010 är kanske inte så svårt med tanke på allt tungt som hänt,,, men vi måste sikta högre än så! Vi önskar dig ett par UA höfter samt ett öra som står upp! Vi önskar oxå att du får tillbaka både valp och utställningssuget
kram!!!!!!

 
Elin

Elin

31 december 2010 21:58

Gott nytt år till hela familjen!
Utan er skulle jag aldrig haft världens underbaraste Alte! Är så otroligt tacksam för denna otroligt härliga individ som är mer än speciell! Så stort tack för världens finaste Alte och för ert underbara stöd och support!
Bättre uppfödare kan man inte hitta.
Kram

http://emblaoalte.bloggagratis.se

Maria

1 januari 2011 09:42

åh, vad gullig du är- kram!!!!!!!!!!!!!

 
Ingen bild

Kattis&Zion

1 januari 2011 15:13

Gott nytt år till er alla i Garpenborgen!!
Hoppas att ni får ett riktigt bra 2011.

Bamsekramar från mig och Zion :)

 
Ingen bild

tumba gänget

1 januari 2011 16:40

Gott nytt år till er! 2010 har varit ett toppen år då vi utökat familjen med en helt fantastisk Decibel. Även Vilda njuter av att ha "den rödfaran" hängandes i hennes kinder ;) Hoppas ni haft en mysig helg. Kramar från Lisa med co.

 
Ingen bild

Jessica

1 januari 2011 20:02

Gott Nytt År!
Vi är väldigt glada över vara en del av er "familj".
Kram på er!

 
Ingen bild

Malin

1 januari 2011 23:03

Gott nytt år!!
Många hälsningar om ett framgångsrikt och härligt 2011!

Kramar från Uddmans familj

Maria

2 januari 2011 15:01

Hej Malin med fam!
vi önskar er det samma!
kram från alla oss

 
Ingen bild

Annika

2 januari 2011 00:37

Gott nytt år Maria! Vi önskar dig och din familj ett fantastiskt 2011!
Kram från Annika och Floyd (som hunnit bli 10,5 år)

Maria

2 januari 2011 15:02

Hej Annika, men vad roligt att höra från dig/er! tack det samma verkligen, och 10,5,,,,jisses vart tar åren vägen??
kram!!!!!

 
Ingen bild

Lena&Richard

2 januari 2011 10:30

Hej Maria!
Garpenborgs Ivrig "Boston" är INTE död!!!
Kan inte förstå hur du kan skriva något sådant utan att kolla med oss först,vi blev jätte upprörda och ledsna när vi läste detta och som hundägare borde du veta att man ABSOLUT inte går ut med sån på en allmän blogg utan att ta reda på fakta.Du har min meijl och facebook så du hade alla möjligheter.Tänk på det till nästa gång.
Mvh Lena& Richard

Maria

2 januari 2011 15:00

Hej Lena & Richard
vi ber tusen gånger om ursäkt! Precis som jag svarade via facebook så har jag missuppfattat det hela. Det var verkligen inte min/vår mening att skriva något som inte stämmer, det hopppas jag ni förstår. Hundägare eller inte så ska man självklart kolla fakta innan man skriver något, det tycker i allfall jag. Hundars liv & leverne är det viktigaste som finns i livet för oss, och detta är helt enkelt ett väldigt olyckligt fel från vår sida. Vi är ledsna över att ni fick en så trist start på det nya året, men glada över att han finns kvar hos er och hoppas på att det förblir så länge än.
Vi lägger ut svaret här så alla kan se.
våra varmaste hälsningar till "Boston" och till er båda

 
Ingen bild

Sofia and the three musketeers

2 januari 2011 13:35

Kan bara hålla med alla andra- ni är bäst!

Är så himla glad över att få tillhöra Garpenborgs-klanen. Och ännu en gång vill jag tacka för mina underbara hundar. Det var som sagt inte alls meningen med att jag skulle skaffa en tredje hund, men vi fann varandra där på golvet hemma hos er, jag och Totte. Men det finns väl en mening med allt ;)

Kram från Grödingeligan

Maria

2 januari 2011 15:33

Hej där 3hundsmatten :-)
vi hoppas det finns en mening med allt, eller nästan allt i allfall :-) Och för övrigt är det vi som ska tacka, det är ett nöje att få följa dig och de dina!
stor jätte kram tebax

 
Tina

Tina

2 januari 2011 16:37

Tusen tack för året som gått!
Ni är helt toppen, och jag är stolt över att få ha en Garpenborgare levandes med mig och min familj!
Det kommande året ska jag och Ärtan åka på lite utställningar igen hade vi tänkt, och vi ska gå på en grundkurs i Agility - det ser vi verkligen fram emot! God fortsättning, Kram och så ses vi snart!

http://www.tinric.com

Maria

2 januari 2011 21:47

Hello Tina,
tack det samma tjejen! Och vi är förstås överlyckliga över att det bor en "liten" Ärtis hos dig- vi hade ju iof haft lika mycket kontakt ändå eftersom du är en mycket kär vän, men nu har vi ju såattsäga grädde på moset gemensamt. Och vad säger du om utställningar?- det låter mumma i ett uppfödaröra *skrattar*
vi måste ses snart!! kram kram kram

 
Ingen bild

Åsa

2 januari 2011 19:53

Gott Nytt År allihopa i Garpenborgen!
Åsa & co

Maria

2 januari 2011 21:48

Hejdär Åsa,
gott nytt till dig, david, Tösen och Haidi från alla oss och stort tack för bilden! K rusade fram till altandörren och tittade efter både Haidi och traktorn :-)
stor kram!

 
Sofia

Sofia

2 januari 2011 21:55

Gott Nytt år!!!
Är precis som alla andra glad över att ha fått vara med i den Garpenborgska familjen, även om det tyärr inte varade så länge som jag hade hoppats.
Önskar er lycka till med utställningar, hunddagis och kommande parningar under 2011.

Kram på er!

http://sofiasklickerhundar.blogspot.com

Maria

3 januari 2011 06:15

Sofia,
gott nytt på dig med. Och en gång med alltid med, känns det som *haha nu börjar det låta som en sekt:-)* Vi tänker ofta på dig och på Conrad, och det är härligt att kunna följa dig nu med din fina boxerkille. Hoppas han&du samt Sonia får många fantastiska år tillsammans
kram!

 
Liza

Liza

4 januari 2011 08:21

Gott nytt år 2011 till er i hela familjen!

Tack för världens bästa Wita :)

Kram Liza och Mats

http://witastaff.blogg.se

Maria

6 januari 2011 11:58

Halloj där fam Wita :-)
stort tack själva, ja för allt helt enkelt! Jag kollade det där med beställningen förresten, men jag ringer :)
kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 9 april 2018 16:54

Under en heldag så kommer ni få prova på allt vad viltspår innebär.. ingen förkunskap krävs alls utan detta är en kurs inriktad just för nybörjare alt att man provat på lite men känner att man behöver ytterligare stöd.    Det är verkligen en perf...

Av Maria - 24 mars 2018 09:26

Hej och varmt välkommen till Garpenborgs kennelträff fredagen 30e mars Här kommer vi försöka sammanfatta allt ni kan tänkas behöva veta inför dagen    Var? Stockholms Hundsportcentrum i Uppl.Väsby (vägbeskrivning i separat fil) När? Vi börja...

Av Maria - 14 mars 2018 15:48


Den stolte fadern

Av Maria - 14 mars 2018 15:31


HD:B ED:ua Öga:ua L2HGA&HC: Gen.clear BPH: genomförd, skottfast Mamma till kennelns K3 kull ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards