garpenblogg

Alla inlägg under juli 2012

Av Maria - 19 juli 2012 16:57

till min förtjusning synkade ALexander & Kalle ihop sin sömn och jag kunde leka lite med Kristoffer :-) Målning utomhus i störtregn var tricket


   

Av Maria - 19 juli 2012 16:47

fast då ville inte Kalle vara med längre,,,av våra vovvar var det bara Irma som följde med oss ut i ösregnet. Väl under altanen så grävde hon sig en grop och lade sig där :-) När vi var klara och gick in så ville hon inte följa med, därav hann jag hämta kameran och föreviga henne i hennes lya.


 

det är egentligen kroppsmålningsfärger :-) har haft dom i massor av år helt otroligt att dom forfarande funkade så bra och då även som vattenfärgsmålning. Klart vi även målade oss själva lite jag och pojkarna :-)

   

Av Maria - 19 juli 2012 16:05

så ville barnen att vi skulle vara ute, här satt dom och gömde sig när det mullrade som värst. Sjävklart ville Kalle vara med han oxå :-) Efter en stund blev det förstås långtråkigt att sitta under ett bord och häcka, så raskt fick jag försöka komma på nåt som vi kunde göra utomhus,,,



   


Av Maria - 18 juli 2012 15:18

oväntat men ack så välkommet! Det var nämligen den 10åriga herren SE UCH Garpenborg's Storverk "Pricken" som kom och förgyllde vår eftermiddag :-) Vi har inte sett honom på evigheter och vi gjorde vårat bästa för att insupa honom ordentligt- medans Pricken själv hade fullt upp med att insupa alla tikdofter  :-)

Han var i väldans fin form både fysiskt och psykiskt- dock även han en stenbärare av rang,,,, Husse hade ungefär samma anekdoter om Pricken & stenar som vi har med Vera. Nå, ingen är ju perfekt alla har vi våra små egenheter. Fast att ha levt i 10år och bara varit inne för vaccinationer låter ju nästintill perfekt :-)


först ett par bilder på hur ställd Alexander blev av den prickiga uppenbarelsen :-)


   

sedan en bild på husse Nils & Pricken


   

tomtröj :-)


 


 


 

skälla kunde han oxå    


   

varmt tack Nisse för att du tog dig tid att komma förbi!!!

Av Maria - 16 juli 2012 15:13

en av de få soliga dagarna vi haft denna sommar kom Vildes matte Carina & lillhusse Vincent och hälsade på oss. Eller oss och oss, det var ju mest Lucille dom skulle hälsa på. Carina har ju ägt både Lucilles mormor Ronda samt gammelmormor Nirvana så denna lilla tös ligger henne extra varmt om hjärtat. Skulle vilja påstå att hon faktiskt ligger många varmt om hjärtat :-)
Nå hursom, en trevlig stund blev det, eller i alla fall fram tills dess att Kalle försökte sno ett kex från Irma och Irma blev arg och bet honom :-( Gaphals som han är så skrek han som en tok och jag blev rätt orolig, svullnade en hel del under ögat och allt var rätt olustigt. Klart man funderar över vad man kunnat gjort annorlunda och varför hon valde att ta i så väldigt. Men iof har jag noterat de senaste dagarna att Kalle är rätt respektlös överlag och Vera som är den som fått uppgiften att fostra upp honom har fullt upp, så kanske var det inte helt konstigt att Irma som ju är yngst av våra tre tjejer och den med minst erfarenhet av valpar råkade ta i lite mycket.

Nå, den svarte gaphalsen mår bra och ett litet ärr är vad som är kvar av händelsen, ja och en matte som oroar sig lite extra förstås :-) Nu lite bilder från besöket!



 

två söta tjejer!

 


 

Kristoffer vill rulla sig som Ånna :-)


   

Av Maria - 15 juli 2012 22:12

Självklart gratulerar vi bröderna Alfons, Hobbe, Kaido, Izor samt sänder varma tankar till Uddman & Ozzy i himlen. Vi hoppas U grabbarna haft en härlig pensionärsfödelsedag :-) och att samtliga minst har lika många år kvar att leva :-) Å andra sidan med tanke på deras bulldozerframfart i livet så kanske inte 16år är realistiskt, nå önska kan man alltid!


Men eftersom nu den enda tiken i U-kullen, Underverket Vera bor hemma hos oss så skall resten av inlägget handla om hennes stora dag   

En smarrig frukost samt en kort sväng med mig & Kristoffer utan de andra hundarna var hur dagen började. Kristoffer skuttade stolt fram och berättade för de vi mötte att Vera faktiskt fyller år idag :-)


Sedan kom Sofia förbi med presenter! Hur gulligt som helst och mycket uppskattat av hela familjen!


härligt rosafärgad kong i form av en bowlingkägla


 

eftersom Vera är en generös själ så fick Alexander smaka på hennes present


 

vi kunde oxå sitta och njuta av denna läsning tillsammans. Totte är ju Veras barnbarn så det var ju även det en nice present!


 


   


Sedan fick hon ytterligare en ensam promenad med mig, ett försök till pensionärsaktivitet hade vi, mata ankor vid en damm :-) Vera var måttligt imponerad.



   

Sedan mötte vi upp familjen vid lekparken och äntligen fick hon göra det hon väntat på, dvs försöka döda sin kong.



   



   

Väl hemma så kom sedan Diana förbi med ytterligare smarriga paket! Magnussons senaste kex i ny smak och galet goda "chips" från nya zeeland! Tack Diana!


  

En trött Veris peris ligger nu i soffan och slappar



Av Maria - 15 juli 2012 19:38

Vi börjar lördagskvällen med att å det varmaste gratulera Sofia & Totte till de senaste dagarnas prestationer. De började med att ge sig av ut i skogen för ett öppenklasspår- med resultatet ett 1a pris!! Så galet roligt! Sedan idag pös dom iväg tillsammans igen för att denna gången testa på en officiell lydnadsklass 1 tävling- samma här! Ett första pris! Många utropstecken blir det märker jag :-) Men jag känner mig så himla stolt och glad. Totte (utställningshund som han är:-) :-) Stod istället för att lägga sig ner på läggande under gång och nollade därmed det momentet, trots detta fick dom alltså så höga poäng på alla andra moment att det med marginal räckte till ett 1a pris. Sedan kom dom 5a i tävlingen av ca 13st startande.

Fan vad ni är bra!

och titta här vad söta bilder jag hittade på er,,,,vet inte, men jag tror att dessa är tagna innan ni visste att det skulle bli ni så att säga

KRAM & GRATTIS från oss!

  


   

Av Maria - 14 juli 2012 13:30

Marianne ovan klappar lite på Julias dotter Zelma

nedan får hon den stora äran att ha Vera i knäet :-)

 

Garpeborg's Bedårande Ebba kom förbi och sade hej, hur söt som helst!

   

här med sin matte Agneta

 

Totte på platsliggningen

 


 


 

den här skylten var angenäm att se :-)

 

Totte busar efter väl genomförd debut

   

Sofias hemliga knep var en hårig boll,,, *ler*

och här sitter Zelma med sin familj

   

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards