garpenblogg

Alla inlägg under oktober 2011

Av Maria - 19 oktober 2011 16:52

idag blev jag irriterad på en företeelse som man råkar ut för ibland. Detta tvärsäkra sätt att ge svar på - trots att man själv är nästan helt säker på att personen i fråga har fel- så ska man artigt lyssna på när denna någon säger att det inte går. När man påtalar den möjligheten möts man av ännu mer irriterande tvärsäkerhet. Vill inte namnge företaget/föreningen - MEN jag pratade med FYRA olika personer på olika avdelningar och alla svarade samma sak: Nej det är omöjligt! När jag sedan fick tag i den femte personen säger denna kvinna följande: jo det är nog möjligt men det kommer kosta lite.

jaha OCH? klart jag är beredd på att få betala för det jag vill ha. Inte trodde jag väl att det skulle vara gratis. Inte har jag heller skrivit upp namnen på dessa fyra som sade att det var omöjligt, egentligen borde jag gjort det och ringt tillbaka och gett dom den korrekta informationen,,,tur att man är envis av sig.


 

Av Maria - 19 oktober 2011 07:56

på torsdag är det röntgen på albano igen, denna gången är det Garpenborg's Gudagåva "Majken" samt Garpenborg's Hafida "Selma" tur. Ska bli så roligt att se dem båda och vi hoppas förstås på att höfterna ska se lika bra ut som dom brukar göra på staffar (ja exakt så tycker jag att det är!) Det är superduper Kicki som ska röntga och tillika superba Titti som skall ögonlysa.

Senast dom var på albano så var dom så här små, Majken till vänster:


 

nedan Titti med Elsa och Yen med Majken

 


nedan sötaste Selman 


 

syster Malin pussar oemotståndliga Selma, Ulla & Rex dotter


 

Av Maria - 18 oktober 2011 14:25

tänk vad enkelt det vore om vi uppfattade saker och ting bara liiite mera lika. Men nej så lätt ska det inte vara. Där jag ser en snygg hund ser någon annan en anskrämlig ursäkt till varelse. Där någon ser en skär plast elefant ser jag en svart porslin panter. Hursom som om inte detta är nog så HÖR vi inte ens samma saker när vi pratar med varandra- tröttsamt. En rolig sak appropå felhörande är denna från min systers jobb.
en tjej sitter och jobbar och en arbetskamrat passer

han säger:

-här lyser flitens lampa ser jag

men det hon hör är:

-här sitter det en sliten slampa

 

Hon blev förstås mycket upprörd över att bli kallad för sliten slampa- tacka sjutton för det!   

 



Av Maria - 18 oktober 2011 06:04

väldigt mycket saker hela tiden som inte hamnar här på bloggen. Vissa saker sorterar jag bort för det liksom inte passar in, annat för att jag inte hinner. Ibland tappar jag bort bilder som rara valpköpare skickar till oss, inte bra. Men om ni skickat in bilder på er sötnos och dom inte kommit upp på bloggen skicka dem igen- jag har säkert "bara" glömt. Och OBS att maila inte SMSa jag har stora bekymmer att få mms bilder att fungera på ett bra sätt i bloggen.

Skrev ett inlägg kring detta som jag sparade som utkast och som jag nu inte hittar på igen, men det var just kring att det kanske ibland är dumt att inte skriva mer om de jobbiga och negativa saker som förstås oxå händer. Framförallt när det gäller hundägandet i sig. Bilden som målas upp kan nog bli lite skönmålad ibland och inte bara i min blogg alltså- men jag återkommer i frågan- måste till jobbet nu- ciao!


 

Av Maria - 17 oktober 2011 14:37

har en konstant känsla av att jag glömt något. Det är stressande. Kanske jag glömt att betala någon-hemska tanke- vara skyldig pengar är det värsta jag vet. Eller så är det någon jag borde ringt, mycket troligt. Suck, något är det i alla fall, säkert flera saker,,,


ovan ser ni K som myser med Tösen och G bebisarna- tänk att de första 3 nu varit iväg på röntgen! Josef, Totte & Elsa- bara att hålla tummarna.

Nedan en Alexander på utställning i sundsvall

    

Av Maria - 15 oktober 2011 15:11


finaste Myra

ensam i sin kull låg hon extra länge och mös i mammas mage och gjorde oss alla väldans oroliga. Men det är länge sedan nu och vi kan konstatera:

pappa från Frankrike och mamma från Sverige= världens gullunge

Av Maria - 15 oktober 2011 13:03

planen var att hinna ut före alla andra, eller alla andra hundägare utan hyfs menar jag. Meeen att klä på två bångstyriga barn alla dessa vinterkläder samt inte glömma att ta med

vantar, mössor, halsdukar, napp

filt till dem att ha i vagnen

matsäck (för att få dom att stanna i vagnen)

papper till snoriga näsor

bajspåsar

hundgodis

kamera

nåå strunt samma tillslut kom vi iväg. Dock lite senare än jag tänkt. Promenaden innhöll det mesta - lös puckad hund med tillhörande puckad husse. Bajshög mitt på grusvägen (som jag faktiskt plockade upp trots att det är bland det äckligaste som finns att plocka upp efter andras hundar) En glasflaska funnen och även den upplockad i vagnen. Sedan slängd i återvinningen. En ful slips som vi dock lät hänga kvar, kanske var den dekoration? En ful gammal sko, den tog K hand om och slängde. Stannade vid blomsterlandet och handlade lite blommor, passade på att fota tjejerna.

   

Vera hittade en sten  

Vilket även K gjorde (fast han hävdar att det är dinosaurie ägg)              

den gamla skon slängs    

inget dyrt märke gissar jag :-)  

Av Maria - 14 oktober 2011 14:42

kan inte bestämma mig för om det som hände igår var roligt eller om det var lite gränsfall,,, Vi sitter i soffan och K skiner plötsligt upp och säger nåt i stil med "mamma maka min dodis?" vilket då föga förvånande betyder om jag vill smaka på hans godis. Det som däremot var lite förvånande var ju att han inget hade,,och när jag påpekar detta så vänder han sig om mot fönstret och börjar gräva lite i persiennen - eller persienn, men ja ni ser ju på bilden

 

och där hade han en liten gömma, några torra bullkanter och en ostbit! Klart jag frågade vad sjutton han hade mat gömt där för- varpå han svarar att han måste det annars äter Vera upp allt för honom,,,

 

det första jag kan säga är i alla fall att det är tur att inte Vera upptäckt det hela för då skulle vi inte ha kvar några persienner alls :-) Och visst är det väl fyndigt av honom. Men kanske måste jag ändå se till att upprätthålla bättre ordning, kan ju inte vara djungelnslag som gäller här hemma. Och barnen får ju faktiskt inte sno från hundarna när dom äter- det är jag ju noga med- så varför låter jag det vara tvärtom? skärpning Maria


Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards