garpenblogg

Alla inlägg under juli 2010

Av Maria - 13 juli 2010 11:43

från vår allra första kull, födda 1995-08-10, lever denna fine herre alltjämt. Boston, fine gråe Boston.


Nämligen har sorgetåget fortsatt sin färd och vi har inte riktigt samlat oss för att kunna skriva om varken Mariannes fina Julia (Such, DKuch G-borg's Tindra) eller Ruts fine Charlie (Garpenborg's Orlando) som båda somnat in nu i juli månad.


istället tittar vi på denna bild av en vackert grånad herre som fyller 15år om en knapp månad

Tack matte Lena för bilden (enl Lena är den tagen av Tomas Mets, något man nog skulle kunnat se utan att veta, tack Tomas för känslan du återigen lyckats fånga)

  




Av Maria - 12 juli 2010 16:00

hade ett intr samtal med en tjej som ringde, hon sökte efter en staffevalp. Vi kom in på skillanderna mellan "stora" och "små" kennlar, eller som man kanske oxå kan säga "gamla" eller nya" lite beroende på hur man ser på det. Som blivande hundägare kanske man lätt tänker att man får mer tid och uppmärksamhet hos en mindre/ny kennel, än att riskera att bli en i mändgen av valpköpare hos den större kenneln. Då tänkt att större kennel innebär att kenneln har fler valpköpare att ta hand om, inte kanske nödvändigtvis att kenneln i sig har fler hundar, ja ni fattar hur jag menar.

Det finns logik i den tanken, ibland undrar jag själv hur sjutton vi hinner med alla :-) Åren går och ja, visst blir fler och fler valpköpare. Vissa återkommer ju, som tur är! Det är vi glada över. Samtidigt finns det fler sätt att se på det, hos en äldre/större kennel blir man kanske även "en i gänget" i stället för "en i mängden"- vi hoppas i alla fall på att många av våra valpköpare känner så, ja att dom hittat en gemenskap som innefattar fler än bara mig & Matthias.

Ibland är det ju även så att den äldre kenneln har hållt på länge av en anledning, och den anledningen är ofta ett brinnande intresse samt en "kår" av superduktiga valpköpare :-)

Jag känner att jag är lite ute på tunn is i detta inlägg då min mening på intet sätt är att förringa nya kennlar, tvärtom- alla har vi börjat någongång. Utan mer att skillnader överlag ÄR intressant att fundera kring. Vi vet ju alla att det inte heller är helt ovanligt att kennlar "Poppar upp" och sedan "poppar dom bort" efter en eller ett par kullar. Kanske har det hänt saker i livet som gör att uppfödningen måste läggas på is, kanske var det inte så kul/intr som man tänkt sig, kanske man helt enkelt bara ville ha en kull. I alla fall undrar jag ibland vad som händer med dessa kennlars valpköpare. Är övertygad om att många får den stöttning dom behöver ändå från sina uppfödare, men kanske inte alla?


Nå, viktigast för valpspekulanterna är ju (som vi säkert alla, gamla som nya håller med om) att dom hittar en ras som passar dem, sedan en kennel dom trivs med och till sist ett par föräldradjur med de egenskaper som i deras ögon känns bra. För att kenneln i fråga är nöjd med sin ras, sig själva och sina avelsdjur håller jag för ett faktum :-)


Lycka till alla blivande staffeägare!


på bilden ovan ser ni några av alla våra härliga valpköpare från World terrier show 2008, själv jag sitter längst till vänster med Kristoffer i magen, tiden rinner verkligen iväg!

fotot är taget av Matthias    

Av Maria - 11 juli 2010 23:45

Garpenborg's Zsa Zsa "Nosa" och matte Elin har gjort det igen, dvs vunnit och gjort oss alla så glada och stolta. Denna gången är det certifikat i agility som dom erövrat, så även en vinst. Ett stort stort GRATTIS till er tjejer!


Av Maria - 10 juli 2010 22:37

på att äta upp sin mat av dessa fyra tjejer, man kan ju tänka att Tindra som är störst kanske har fördel,,,,eller att lilla Babsan har det lättare med en förmodligen mindre portion,,,


  

Segrarinnan är ULLA - klart att den som är äldst har bäst teknik :-)

  

Av Maria - 10 juli 2010 10:45

Då Conrad inte är den enda hunden i vår närhet som fått somna in de senaste veckorna (om än den yngsta) så kan man lugnt säga att det upptagit en stor del av vår tanke och känslovärld. För oavsett varför det händer, eller hur gammal hunden är så är sorgen så oerhörd.

Som uppfödare känner man, eller jag vet förstås inte hur andra uppfödare känner sig, men som uppfödare känner VI att det är oerhört viktigt att inte glömma det faktum att det är familjemedlemmar vi skapar. Oavsett om man är erfaren till tusen, tar sin första kull, eller föder upp blandrashundar så är det just blivande familjemedlemmar som tittar ut runt 63dygn efter parning. 


Dessa hundar delar vi våra hem och hjärtan med, våra barn växer upp med dem och vi sörjer dem tungt när dom går bort. Så tungt att de flesta av oss undrar om man någonsin kommer våga skaffa en hund igen.

Det är så oerhört viktigt att vi alla gör vårat bästa. Sedan vad som är det bästa, ja det är förstås ingen självklarhet.


Vi sänder många varma tankar till Sofia som förlorat sin Conrad, till vännen Frida som nu måste leva utan sin Willy och till Sisko som förlorat sin Gibson


  


Av Maria - 9 juli 2010 15:05

numer måste man tilltala Ånna & Elsa på följande vis ;-)


KORAD LP1 Garpenborg's Ånna

KORAD Garpenborg's Åsa


458 resp 359poäng skrapade dom ihop i denna hetta! Självklart är vi oerhört glada och stolta över dem. Stort GRATTIS och TACK till mattarna Lillan & Anita!

Här kommer lite bilder på fröknarna i fråga:

  

här ovan Åsa "Elsa" som 6v


och här nedan ser ni henne som vuxen

  


Här nedan sitter Ånna som 6v

  


avslutningsvis en bild på de två från valpträffen vi hade för lääänge sedan

  

Av Maria - 6 juli 2010 20:45

En fin staffekille vid namn Garpenborg's Conrad finns inte mer, han kommer aldrig mer snusa mellan sin matte Sofia och "storasyster" Sonia och dom saknar honom fruktansvärt. För er som vill läsa mer om vad som hände Conrad, gå då in HÄR. Kortfattat kan vi berätta att hade oerhört ont i sin rygg och att matte Sofia tog det rätta och kloka, om än smärtsamma beslutet att låta honom få somna.


som uppfödare finns det inget värre än detta, en valp som inte kunde leva tills han blev gammal, som knappt ens hann med att bli vuxen, sorgen hos ägarna, sorgen hos en själv. Ja det är tungt helt enkelt...


Vi sänder de varmaste tankar till matte Sofia, och vi kommer fortsätta att göra det. Vi tycker du varit toppen genom denna svåra tid, du har sökt information, du har farit till experter på alla berörda områden, samtidigt som du gett Conrad en bra vardag, så bra som det gick, och dessutom haft tät kontakt med oss och hållit oss uppdaterade. Stort tack för det!

Här kommer några bilder på fine Conrad, fotograf är matte Sofia


    


Av Maria - 5 juli 2010 13:52

och njuter av den varma dagen. Tösen är glad över att K har valt den lite mer stadige som ridhäst


  

  

  

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6
7
8
9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards